KLUB DJECE DIJABETIČARA


Revitalizacijom SDD-a 1993.g. počela je raditi skupina koja se bavi djecom dijabetičarima. Tada je bilo tek 30-ak djece, koji su se nazvali Cukarini. Skupinu su predvodili vms.Liljana Repanić, gđa.Lidija Kušeta i gđa.Joška Elizović. Organizirala su se predavanja i borilo se za prava djece dijabetičara, a sve u svrhu olakšanja života sa dijabetesom.

1994.g. održan je prvi domjenak povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana u prostorijama Doma zdravlja uz skromne darove za djecu. Tijekom godina to je postalo tradicionalno okupljanje uz prigodne programe i nastupe djece osnovnih škola, tako da se broj djece i izvođača zna popeti i do 200.

Jednom mjesečno se sastaju roditelji saznati svoja prava, pomažu novim članovima te uz određena tematska predavanja obnavljaju znanja koje su stekli u Klinici. Od većih akcija i radionica možemo izdvojiti: radionicu povodom Uskršnjih blagdana, akciju "Šetnjom do zdravlja", a povodom Svjetskog dana šećerne bolesti djeca u Marmontovoj ulici prodaju svoje radove kako bi prikupila sredstva za odlazak na ljetni kamp. U lipnju već devetu godinu za redom djeca idu na izlet u Radmanove Mlinice.

U organizaciji "Veliki za male" odlaze na edukacijsko rekreativni kamp u Tučepe, gdje se po prvi puta suočavaju sa samostalnim životom sa dijabetesom. Tijekom godine održavaju se predavanja o šećernoj bolesti i o novostima u liječenju te o inzulinskim pumpama koje vodi Dr.Škrabić.

Djeca se sastaju svake zadnje subote u mjesecu u 10h.

Roditelji se sastaju zadnjeg četvrtka u mjesecu u 17.30.

Predsjednica Kluba je Ivana Stanić
Voditeljica Kluba je vms. Liljana Repanić, te je za informacije možete
kontaktirati na mob. 098/ 912 78 70